Εξωτικό street food φαγητό



Όπως εμείς έχουμε το σουβλάκι, έτσι και διάφορες εξωτικές χώρες έχουν... παραλλαγές του. Όχι δεν είναι όλα σε φάση πιτόγυρο αλλά άψογες street food νοστιμιές για ένα... πλήρες γεύμα στον δρόμο!...


Vada Pav - Ινδία


Ουσιαστικά ένα "burger" πατάτας. Η πατάτα μαρινάρεται και τηγανίζεται σε μπαχαρικά, και συνοδεύεται με πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα...

Jerk Chicken - Τζαμάικα



Μην παρεξηγείς το όνομα (που σε ελεύθερη μετάφραση ... είναι αμετάφραστο!). Μιλάμε για κοτόπουλο μαγειρεμένο απλά με στυλ "καπνιστό" πάνω σε ξύλο. Μαρινάρεται με ένα μείγμα από πιπεριές, μούρα, κρεμμύδια και φρέσκο τζίντζερ και .... πεινάω!

Pork Shatay - Ταυλάνδη



Υπάρχει και σε παραλλαγές άλλων κρεάτων (έχοντας δοκιμάσει το κοτόπουλο, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα). Το κρέας μαρινάρεται σε μια γλυκόξινη "πάστα" από λεμόνι, γλυκά κρεμμύδια, σκόρδο, τσίλι ένα μπαχαρικό που λέγεται "galangal" και μοιάζει με τζίντζερ και σάλτσα από ψάρι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πασαλείβουν το κρέας με γάλα καρύδας για ένα βελούδινο τελείωμα. Μα πως τα λέω, τύφλα να χει ο Σκαρμούτσος.

Currywurst - Γερμανία



Κάρι και Γερμανία; Ναι, μην κολλάς εκεί. Μιλάμε για μια πρώτης τάξεως λιχουδιά από κομμάτια λουκάνικου με... κάρι, κέτσαπ (η οποία έχει κάρι) ή σάλτσα ντομάτας με... κάρι, πατάτες τηγανιτές και λίγο μαγιονέζα για το καλό.

Kolbice - Ουγγαρία



Μετά από μια βόλτα στα σοκάκια γύρω από τον Δούναβη μπορείς να πεις στο αμόρε σου... "Θες μωρό μου ένα kolbice;". Της εξηγείς πως πρόκειται για ψητό λουκάνικο σε ψωμί σε σχήμα χωνάκι με ψητά κρεμμύδια και πικάντικη σάλτσα από πάνω, σου λέει "όχι" η ξενέρωτη και εσύ απορείς πως γίνεται να μη θέλει ένα τόσο grande "βρώμικο".

Banh Mi - Βιετνάμ



Φανταστικό σάντουιτς ε; Φρεσκοψημμένη μπαγκέτα πασαλειμένη στο εσωτερικό της με μαγιονέζα και λίιιιγο πατέ. Επιλέγεις κρέας ανάμεσα σε χοιρινό ψημένο σε στυλ μπάρμπεκιου ή παραδοσιακούς βιετναμέζικους κεφτέδες ή βιετναμέζικο σαλάμι. Μετά; Αγγούρι, σάλτσα και καρότο. Πολύ έντονο γευστικά, πολυ χορταστικό.

Fish Balls - Χονγκ Κονγκ


Τα λέει όλα. Κεφτεδάκια με ψάρι. Τέλειο!

Tostadas de Ceviche - Μεξίκο



Ένα αρκετά εντυπωσιακό μείγμα από φρέσκο καλαμάρι, χτένι και καβούρι με λεπτό ψωμί και όξινη σάλτσα με αβοκάντο από πάνω. Πολύ "προχώ" γεύση, να την ταίσεις σε αυτήν που δεν της άρεσε ο θεικός ουγγαρικός μεζές πιο πάνω!

Bunny Chow - Νότιος Αφρική


Ναι, σκέφτηκες και εσύ κάτι σε ραβανί με παγωτό. Όχι. Πρόκειται για γεμιστό καρβέλι ψωμί με διάφορα κρέατα (από κοτόπουλο μέχρι αρνί) και μια ποικιλία μπαχαρικών και πικάντικης σάλτσας.

Ceviche - Περού



Απλές αλλά πολύ ... έντονες γευστικά καταστάσεις με θαλασσινά, κρεμμύδι, καυτερές πιπεριές και μπαχάρι.

Με πληροφορίες από sportylife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις