Το μήνυμα νεαρής ομογενούς από τη Γερμανία που συγκλονίζει

«Δεν έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου. Δεν είμαστε ανώτεροι από τα ζώα…»
Αντιμέτωποι με δίποδα κτήνη που ξεσπούν μίσος και κακία σε δύστυχα αδύναμα πλάσματα. Γούνινες σκιές στέκουν με μάτια γεμάτα θλίψη μέσα σε στενά, πίσω από αυτοκίνητα, μπροστά από μαγαζιά, υπομένοντας καρτερικά στην παγωνιά και στη βροχή ένα φιλότιμο χέρι να τους δώσει μια στιγμή χαράς…
Γράφει η Γιώτα Περήφανου
Φιλόζωοι και μη… (δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί) προσπαθούμε να συνυπάρξουμε σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και συναισθηματικές εκρήξεις...

Κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις, κατακρεουργημένα ταλαίπωρα κορμιά διασκορπισμένα γύρω μας.
Κάποιοι τρέχουν να σώσουν ο,τι όμορφο έχει απομείνει στη ψυχή. Άλλοι αδιαφορούν και προσπερνούν… Καημένα ανθρωπάκια μου, σας λυπάμαι!
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο για τα όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας με θύματα αδέσποτες ψυχές. Τα διαβάζετε, τα βλέπετε, τα ζείτε… τα γνωρίζετε.
Σας μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας από μια φίλη αναγνώστρια ομογενή στη Γερμανία η οποία παρακολουθεί ανελλιπώς τη δράση των Ελληνικών Φιλοζωικών Σωματείων εκ των οποίων και της «ΗΡΑΣ» στη Βόρεια Εύβοια όπου έχω την τιμή και τη χαρά να συνδράμω στην προσπάθεια των δραστήριων εθελοντών.
Η Μαρία αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα πως παρήγορα υπάρχουν άνθρωποι και ανοίγει τη δική της ζεστή αγκαλιά.
Σε ευχαριστώ Μαρία
«Αγαπημένη μου Γιώτα σε χαιρετώ!
Βλέποντας καθημερινά τις αναρτήσεις και τις δικές σου και από τους φιλοζωικούς συλλόγους πραγματικά στεναχωριέμαι και θυμώνω…
Αναρωτιέμαι πόσα αποθέματα δύναμης υπομονής και κουράγιου έχετε να αντιμετωπίζετε καθημερινά όλα αυτά τα φαινόμενα..
Διαβάζω ” Το λαβύρινθο του μυαλού” Michael Corballis 21 διαδρομές στα μονοπάτια του ανθρώπινου εγκεφάλου και θέλω να σου μεταφέρω ένα απόσπασμα του κεφαλαίου 2 με τον τίτλο Φουσκωμένα Μυαλά:
“Το ανθρώπινο είδος έχει φουσκωμένα μυαλά. Μας αρέσει να νομίζουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από όλα τα αλλά πλάσματα και ίσως αποκλειστικά ευλογημένοι από κάποια καλοπροαίρετη θεότητα. Πρέπει όμως να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή τη βολική άποψή μας ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της επίγειας ιεραρχίας, επειδή μας παρέχει μια υπερβολικά εύκολη δικαιολογία για τη συμπεριφορά μας προς τα άλλα ζώα.
Τα τρώμε, τα σκοτώνουμε για ψυχαγωγία, πίνουμε το γάλα τους, φοράμε το δέρμα τους, τα ιππεύουμε, τα διακωμωδούμε, τα αιχμαλωτίζουμε σε ζωολογικούς κήπους και τα εκτρέφουμε σύμφωνα με τις δικές μας προδιαγραφές .
Πώς λοιπόν δικαιολογούμε την πεποίθηση μας περί της ανωτερότητας του είδους;
Ένας τρόπος είναι να επικαλεστούμε τα διογκωμένα κεφάλια μας, θεωρώντας ότι ο εγκέφαλος μας αποτελεί απόδειξη της υπεροχής μας στον πλανήτη, αλλά αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχτεί εκπληκτικά απατηλή. (……. ) Άρα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε τα πιο “εγκεφαλικά” πλάσματα. (…..)
Στην προσπάθεια να “αποδείξει” την ανωτερότητα μας δίνει πολλά συγκριτικά παραδείγματα και καταλήγει πως το μονοπάτι που οδηγεί στην απόδειξη της εγκεφαλικής μας ανωτερότητας μοιάζει κακοτράχαλο…
Χαζεύοντας γερμανική τηλεόραση έπεσα σε μια εκπομπή που έδειχνε μια οργανωμένη ομάδα κάτι σαν αστυνομία για τα ζώα, η οποία κατέχοντας άδεια από το κράτος μπορεί να επέμβει και σε σπίτια μετά από καταγγελίες πως κατοικίδια δεν τυγχάνουν της περιποίησης που τους αρμόζει, είτε το περιβάλλον κρίνεται ακατάλληλο, είτε υπάρχει ελλιπής υγιεινή κτλ. με δικαίωμα φυσικά να πάρει το κατοικίδιο απ τον ιδιοκτήτη του.
Έχουν διαμορφωμένους χώρους με όλα τα μέσα που φιλοξενούν τα ζωάκια, ακόμα και ασθενοφόρο!!!
Γιατί αυτοί να είναι πιο μπροστά από εμάς και εμείς να παρακαλάμε και να “φοβόμαστε” τον κάθε ανεγκέφαλο που έτσι για την πλάκα του δηλητηριάζει ζώα;;;
Συγνώμη αν σε κούρασα.
Καλή συνέχεια!!!!
Τις καλύτερες ευχές μου για καλές γιορτές καλή χρονιά και ζεστά χαμόγελα!!!!!!
Σε φιλώ,
Μαρία»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις