Σκέψεις λίγο πριν την κάλπη…Της Γιώτας Περήφανου

Ποδαρικό με πρόωρες εκλογές… τι άλλο να ζητήσει ο ήδη ταλαίπωρος Έλληνας. Μυαλό όμως δεν βάζουμε… Ο κομματικός φανατισμός πάει σύννεφο…
Γράφει η Γιώτα Περήφανου
Ακόμη υπάρχουν και εκείνοι οι ανεγκέφαλοι που πιστεύουν στους μεγάλους ηγέτες του πολιτικού μας συστήματος. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μυαλά σκουριασμένα οχτακοσίων ετών αλλά και σε νέους ανθρώπους οι οποίοι παθαίνουν ντελίριο και πανηγυρίζουν ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά για να τους ταχταρίσουν κιόλας….

Αν είναι δυνατόν κι όμως… Τα μπαρμπάδια υποβασταζόμενοι δίνουν ηχηρό παρόν και οι νεολαίοι γκαρίζουν και ξανά γκαρίζουν γονυπετείς μπροστά στους Εθνοσωτήρες μας.
Τρομάρα μας φουκαριάρηδες, ξυπνήστε βρεεεεε. Έχετε ακόμη ελπίδα για κάτι αισιόδοξο… μέσα στο ομιχλώδες πολιτικό τοπίο; Προσωπικά επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά καλές προθέσεις για το κοινό όφελος από μέρους των πολιτικών μας δεν νομίζω να υπάρχουν. Είναι γλυκά και πολλά τα λεφτά… Η εξουσία τρελαίνει, ηδονίζει!!!!!!
Δεν τα βάζω με τους επαγγελματίες ψεύτες – Εθνοπατέρες (ευελπιστώ πάντα στις εξαιρέσεις… μην τους χώσουμε και όλους στο ίδιο τσουβάλι) αλλά εκνευρίζομαι τα μάλα με την ηλιθιότητα πολλών ψηφοφόρων παρά τα δεινά και τις αφραγκίες του νεοέλληνα.
Να φωνάξει βρε φουκαρά ο βολεμένος ρουσφετάκιας στις προεκλογικές φιέστες αλλά να δίνει παράσταση και η κουτσή Μαρία… Εεεε όχι βρε παιδιά… λυπηθείτε και εμάς τι φταίμε.
Ρωτάω έναν μπάρμπα… που είχε δακρύσει συγκινημένος από την ομιλία παραλήρημα Επικεφαλής μεγάλου κόμματος. Γιατί συνεχίζει να ψηφίζει αυτό το κόμμα. Και ο γέροντας απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια… «Από παιδί εκεί ψηφίζω… τώρα θα αλλάξω…».
Και εμείς βρε μπαρμπάδι τι σου φταίμε να τραβάμε τα δικά σου βίτσια… Γιατί μας καταδικάζεις σε αργό θάνατο… Σύνταξη δεν θα δούμε ούτε σε δέκα ζωές… εσύ τουλάχιστον έστω και με μειώσεις ένα καφεδάκι το πίνεις.. Εμείς μόνο της παρηγοριάς και μακαρίζουμε τα όσα μας επιφυλάσσει η μοίρα ή μάλλον η κάλπη την 25Ιανουαρίου.
Ρωτάω και έναν νεαρό που άκουγε εκστασιασμένος τα όσα λαλούσε ο μεγαλοπολιτικός. Εσύ αγόρι μου γιατί θα ψηφίσεις αυτό το κόμμα; Και το αμούστακο απαντά… «είναι οικογενειακή παράδοση». Όποτε καταλαβαίνετε εξασφαλισμένη η θέση για τον νεαρούλη. Το δικό μας βασανισμένο τομάρι χρυσό μου δεν το σκέφτηκες;
Αχ Ελλάδα μου η κατάσταση είναι απελπιστική….
Κουράγιο αγωνιστή Έλληνα, κουράγιο, θα έρθει και για σένα άσπρη μέρα… Όσοι έχουμε ακόμη νυχάκια… καλό είναι να αρχίζουμε από τώρα να ξυνόμαστε γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις