Συνάντηση στο Δημαρχείο της Τρίπολης για τα αδέσποτα ζώα (βίντεο)


Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρη Σταματόπουλο, την προσωρινή Διοίκηση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, όλους τους εθελοντές και τους συναδέλφους από τα ΜΜΕ για τη δημοσιογραφική κάλυψη. Να είστε όλοι καλά!!!

Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας "ΗΡΑ" αγκαλιάζει πανελλαδικά κάθε νέα φιλοζωική προσπάθεια.
Όσο μεγαλώνει η φιλοζωική μας οικογένεια τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε να συνεχίσουμε τη δράση μας!!!!!!

Ευχή μου σύντομα και στη Βόρεια Εύβοια το κλίμα συνεργασίας με τους δύο Δήμους να γίνει το ίδιο ζεστό και φιλικό όπως στο Δήμο Τρίπολης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια του νέου Φιλοζωικού Συλλόγου στην Τρίπολη.

Φιλικά,
Γιώτα Περήφανου



ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΉΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 





Στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώτου ορόφου στο Δημαρχείο της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την σύσταση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου της πόλης. Στη συνάντηση βρέθηκαν πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στον Σύλλογο και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής - Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης του Δήμου Δημήτρης Σταματόπουλος, αλλά και η Γενική Γραμματέας του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Εύβοιας «Ήρα» Γιώτα Περήφανου.

Η κυρία Περήφανου, μένοντας μόνιμα στην Τρίπολη το τελευταίο χρονικό διάστημα, θέλησε να βοηθήσει και να συμβάλλει στην προσπάθεια των πολιτών για τη σύσταση Φιλοζωικού Σωματείου στην πόλη. Ένα Σωματείο, που όπως η ίδια είπε, θα βοηθήσει ώστε να συνυπάρξουν τα ζώα με τους ανθρώπους. Η ίδια όπως και τα μέλη του Σωματείου της Τρίπολης, επιθυμούν να βρεθεί ένας χώρος αγάπης για τα ζώα.

Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιεί τώρα ο Δήμος, το οποίο προϋπήρχε, σύμφωνα με το οποίο παίρνουν τα ζώα τα στειρώνουν, τα εμβολιάζουν, τα στειρώνουν, γίνεται αποθεραπεία για 10 ημέρες και ύστερα τα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει ο νόμος. Ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει ένα νόμιμο καταφύγιο που να πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε τα ζώα να μένουν εκεί μέχρι να βρεθεί ένα σπίτι για αυτά.

Είχε γίνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για μίσθωση αγροκτήματος για 15 χρόνια, αλλά δεν την δέχτηκαν οι υπόλοιπες παρατάξεις, καθώς τα χρόνια είναι πολλά και θα δαπανηθούν πολλά χρήματα. Ο Δήμος θα προσπαθήσει να κάνει κρούση πάλι στο Ψυχιατρείο για χώρο που βρίσκεται εκεί, καθώς η Επιστημονική Επιτροπή του Ψυχιατρείου Τρίπολης δεν είχε δώσει άδεια για τον χώρο αυτόν, διότι βρίσκεται πολύ κοντά με το κτίριο του ΨΝΤ. Ο αντιδήμαρχος τόνισε στα μέλη του Συλλόγου να προσπαθήσουν και οι ίδιοι ως Σύλλογος πλέον να προσεγγίσουν τους υπεύθυνους για τον χώρο του Ψυχιατρείου, μήπως καταφέρουν κάτι και δημιουργηθεί εκεί το καταφύγιο για τα ζώα.

Τέλος, οι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην παιδεία και στην εκπαίδευση, που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα. Ο Σύλλογος μετά την ίδρυση του θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τα σχολεία, έτσι ώστε να κάνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ζώα και για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σε αυτά.

arcadiaportal

Οι πολίτες έχουν ευθύνη για τη συμπεριφορά των ζώων. Τα παίρνουν σπίτι τους κι όταν τα βαρεθούν τα πετούν στον δρόμο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις