Μάθημα ανθρωπιάς από το Σύλλογο "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Γιώτα Περήφανου

Το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" της καρδιάς μας!

Όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» κ. Γιώργο Παναγούλη, γνώρισα...
έναν ευαίσθητο άνθρωπο, γεμάτο όρεξη και διάθεση για προσφορά παρά το προσωπικό του οικογενειακό δράμα. Θέλει μεγάλη δύναμη, αντοχή και ψυχή, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες πόνου και απώλειας να προσφέρεις ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο, σε παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο στην πιο τρυφερή τους ηλικία...


Χαμογελαστός και την επόμενη φορά που βρεθήκαμε, στα πλαίσια της εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (27 και 28 Απριλίου) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, από την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ.ΣΟΦΙΑ για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα ογκολογικά του τμήματα.
Ο κ. Γιώργος Παναγούλης μαζί με την κ. Θάλεια Ζαφειροπούλου εθελόντρια - μητέρα αιμοδότρια

Αν και με αυξημένες υποχρεώσεις με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση μας. Μιλήσαμε για τη σύσταση του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»και τη σπουδαία αποστολή του. Αφανής ήρωας ο ίδιος και τα Μέλη του Συλλόγου παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς σε όλους!

Από την εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου. Η ανταπόκριση της Τρίπολης ήταν συγκινητική! 
Ο Σύλλογος (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά που αντιμετωπίζουν πλασματικές παθήσεις αν και νεοϊδρυθείς (απέκτησε νομική υπόσταση το καλοκαίρι του 2014) έχει γερά θεμέλια προσφοράς και ζωής.

«Το όνομά του είναι «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» : Άξιο ως προς τον σκοπό του, και ως προς την αποστολή, στην οποία πρέπει να βοηθήσουν όλοι, οι νέοι γονείς ιδιαίτερα θα πρέπει να είναι πρωτοπόροι σε αυτό».

Ο Σύλλογος ζωής έχει τρεις ιερούς στόχους. Την παροχή αίματος για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις (πρόκειται για παιδιά με καρκίνο), τα οποία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία». Τη συλλογή αιμοπεταλίων και τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς μυελού των οστών.

«Ο Σύλλογος μας είναι από τους λίγους σε ανάλογη δράση στην Ελλάδα. Πολλές οι ευθύνες από δω και πέρα… πατάμε όμως σταθερά μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη μας εθελοντική αιμοδοσία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, την Ιερά Μητρόπολη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο, ο οποίος μας στήριξε έμπρακτα με την παρουσία του εδώ,  στέλνοντας και ιερείς εθελοντές αιμοδότες. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως για την πολύτιμη βοήθεια και ιδιαίτερα τον πατέρα Θεόκλητο Ντούλια.

«Επίσης, τους Χορηγούς επικοινωνίας, φοιτητές, Συλλόγους, όλο τον κόσμο και φυσικά τους συνεργάτες μου που το τελευταίο χρονικό διάστημα έτρεξαν πολύ και κουράστηκαν.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχαριστήσω ή να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια μου γιατί το να βιώνεις την απώλεια ενός παιδιού σε ένα σπίτι και να μιλάς τον τελευταίο καιρό για τις αιμοδοσίες, το Νοσοκομείο Παίδων και το ογκολογικό δεν είναι εύκολο. Όλα αυτά μοιάζουν με στοιχειά και φαντάσματα και δυστυχώς στεναχωρούν… Βέβαια ήξερα από την πρώτη στιγμή που πήρα αυτή την απόφαση ότι θα είχε και το τίμημα του. Όμως αξίζει τον κόπο και ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε!».

Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο θα βρείτε στη σελίδα του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στο facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις