Η καλλιτεχνική ευφυΐα του Warhol στα νέα ποπ All Star!


Η Converse, σε συνεργασία με τo ίδρυμα Andy Warhol Foundation, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη συλλογή Converse All Star Andy Warhol. «Παντρεύοντας» την καλλιτεχνική ευφυΐα του Warhol με το design των Converse Chuck Taylor All Star, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό μοντέλο που αποτίει φόρο τιμής στον οραματιστή καλλιτέχνη...
O Warhol που θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, συνένωσε δημιουργικά την pop κουλτούρα, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη μεταξοτυπία και τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ανοίγοντας το δρόμο για εκατομμύρια καλλιτέχνες.

Από το 1987, το όραμα και η δημιουργικότητα του συνεχίζει να ζει μέσω του ιδρύματος Andy Warhol Foundation, που ενθαρρύνει την καινοτόμα καλλιτεχνική έκφραση, υποστηρίζοντας δουλειές που είναι πειραματικές και πρωτοπόρες. Για να βοηθηθεί περαιτέρω το μη κερδοσκοπικό έργο και την εξέλιξη των εικαστικών τεχνών, μέρος των εσόδων από τη συλλογή Converse All Star Andy Warhol θα διατεθεί στο Ίδρυμα.

Η νέα συλλογή παρουσιάζει το πλέον εμβληματικό και αναγνωρίσιμο print, την κονσέρβα της σούπας Campbell, σε διάφορες εκτελέσεις. Πιο συγκεκριμένα στο μποτάκι η κονσέρβα απεικονίζεται σε έντονα βασικά χρώματα, ενώ στο χαμηλό All Star οι κονσέρβες στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο μοτίβο που προσθέτει βάθος και όγκο, μια συνηθισμένη τεχνική που χρησιμοποιούσε ο μεγάλος pop art καλλιτέχνης.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις