Οι Μαρμαρινοί της Λίμνης

 


«Οι Μαρμαρινοί της Λίμνης» στην Περιοδική Έκδοση του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.). Τεύχος: 25, Σεπτέμβριος 2021, σ.34-45.

Εγκάρδιες ευχαριστίες στον σπουδαίο συνεργάτη, φίλο αεικίνητο Πρόεδρο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας, Λουκά Χριστοδούλου για την πολύ ευγενική προσέγγιση, επικοινωνία και πολιτιστική ενσυναίσθηση που τον διακρίνει πάντα και φυσικά την πολύ προσεγμένη παρουσίαση των «Μαρμαρινών της Λίμνης».
Η ζεστή συνάντηση μας στην καρδιά μιας δύσκολης περιόδου για τον τόπο μου ξύπνησε μνήμες ψυχής σε ένα ιστορικό και λαογραφικό πισωγύρισμα στον χρόνο με σταθμό αποβίβασης το δύσκολο σήμερα... στον απόηχο της πύρινης καταστροφής που έπληξε τον περασμένο Αύγουστο τη Βόρεια Εύβοια της καρδιάς μας.
Με συνταξιδιώτη τον τέως Επιμελητή του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης, ιστοριοδίφη, επιστήθιο φίλο και συνεργάτη χρόνων Δημήτρη Αποστόλου «Ελύμνιο» προχωρήσαμε στην επαναφορά ενός αφιερώματος μνήμης για τους Μαρμαρινούς πρόσφυγες της Λίμνης Ευβοίας, οι οποίοι 100 χρόνια μετά, τον μαρτυρικό Αύγουστο του 2021 πάλεψαν ηρωικά και πάλι με τεράστια πύρινα μέτωπα...
Με την ευχή πια η ζωή να αναγεννηθεί και πάλι!

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις